Kako da Vam baterija na telefonu što duže traje

23/04/2017
od strane Aleksandar Zrnic

Kako da Vam baterija na telefonu što duže traje

Svi se sećamo prvih generacija mobilnih telefona kada su baterije mogle da traju danima, ili čak čitavu nedelju.

Ipak, izgleda da niko nije primetio kada je došlo do toga da takvi telefoni postanu prošlost.

Povećanjem broja aplikacija, proširivanjem mogućnosti telefona, neprekidnim unapređivanjem vodećh modela, zahtevi koji se stavljaju pred bateriju postali su toliko veliki da je njeno trajanje od punjenja do punjenja svedeno na prosečnih 10 do 12 sati dnevno.

Pametni telefoni troše neuporedivo više energije baterije nego što su to činili njegovi ne baš tako pametni prethodnici.

Danas je što duže trajanje baterije mobilnog telefona jedan od glavnih kriterijuma pri odabiru telefona.

Predstavljamo Vam nekoliko načina da produžite trajanje baterije na svom telefonu i da što više odložite vremenski razmak između dva punjenja.

Obratite pažnju na to kada treba puniti bateriju

Iako mnogi veruju da je najbolji način da se produži vek trajanja baterije da je pustite da se potpuno isprazni, to jednostavno nije tačno.

Idealan nivo baterije na kojem bi trebalo da pristupite novom punjenju je negde oko 20%. Možete puniti i na nivou ispod, ali je dobar savet da ne dozvolite da Vas telefon upozorava na to da je ponovo potrebno puniti.

Za iPhone uređaje savetuje se da se pridržavate ovakvog načina punjenja, a da jednom u dva meseca putstite da se ona potpuno isprazni i da je do kraja napunite.

Investirajte u kvalitetan punjač

Punjenje baterije treba da se odvija kontinuirano, sa jakim izvorom energije. Kod punjača lošeg kvaliteta moguće je da dođe do prekida dok je telefon na punjaču, dotok energije se može prekidati i time ćete ugorziti dugo trajanje baterije.

Bilo da koristite kućni, prenosivi, ili auto punjač, postarajte se da on bude pouzdan i kvalitetan.

Isključite Bluetooth i Wi-Fi kada ih ne koristite

Bluetooth i stalna potraga za Wi-Fi izvorom su opcije koje neprestano troše energiju koju za Vaš telefon obezbeđuje baterija.

Zato možete značajno smanjiti potrošnju tako što ćete ih isključiti kada Vam nisu potrebni. Ponovno uključivanje Bluetoothi Wi-Fi opcije su mali trud za uštedu energije koju postižete.

Isključite pozadinske aplikacije

Aplikacije koje ne koristite, a koje su otvorene i aktivne u pozadini dodatno troše bateriju telefona bez ikakve potrebe.

Kad god se setitie, pobrinite se da budu isključene i baterija će Vam trajati duže.

Držite telefon dalje od izvora toplote

Optimalna temperatura za rad telefona zavisi od modela i marke telefona i definisana je u uputstvu svakog telefona.

Ipak, ma koji telefon da imate, možete biti sigurni da intenzivnija toplota škodi bateriji. Kad god ste u mogućnosti, udaljite telefon od izvora grejanja, direktnog udara sunčevih zraka na njega ili drugih izvora toplote.

Isključite GPS lociranje

GPS funckioniše tako što koristi radio ili satelitske talase. Zato je to ozbiljan potrošač energije. Sigurni smo da postoje brojne situacije u kojima Vam GPS i nije potreban. Zato se potrudite da Vam, kada ga ne koristite, on bude isključen.

Redovno ažurirajte aplikacije

Za razliku od opcija koje možete isključiti, preporučujemo da sinhronizovanje i update aplikacija obavljate redovno. Mnoge aplikacije u svojim unapređenim varijantama obezbeđuju i uštedu baterije. Zato ostavite uključenu automatski update aplikacija, ili sami redovno skidajte unapređene aplikacije, kako bi Vam baterija što duže trajala.

Isključite telefon kada Vam nije potreban

Sigurni smo da Vam se ovaj savet neće svideti. Svi smo navikli na to da nam telefon uvek bude pri ruci. Ipak, svidelo nam se to ili ne, isključivanje telefona kada se ne koristi je sasvim siguran način da uštedite energiju i produžite razmak između punjenja.

Naravno, ne morate sve ove savete primeniti. Odaberite one koji Vam najviše odgovaraju. Primena makar nekog od njih će Vam ipak pomoći da produžite trajanje baterije.

Javite nam ako Vi koristite neki drugi metod za što duže trajanje.


Baterija kao Samsungova noćna mora

22/03/2017
od strane Dragan Zrnic

Kako je moguće da je Samsung, veliki proizvođački gigant, dozvolio sebi krajem godine pad profita za čitavih 30%?

Zamišljen kao konkurent iPhonu, Samsungov Galaxy Note 7 na tržištu je doživeo totalni fijasko. Pritužbe korisnika kojima eksplodiraju baterije iznenadio je sve verne korisnike Samsunga i pretio da ozbiljno ugrozi ugled kompanije.

Samsung je morao da se odluči na opoziv uređaja, radi zamene baterija. Skupa odluka, ali omogućava kompaniji da sačuva poverenje kupaca. Ovoga puta, baterije su nabavljene od drugog proizvođača.

Ipak, čini se da prošla godina nije bila naklonjena ljudima iz Samsunga. Medijska noćna mora za Samsung se nastavila. Pritužbe na eksplozije baterije su i dalje stizale, a putnicima je zabranjivan ulaz u avion ako poseduju Galaxy Note 7.

U čemu je Samsung pogrešio?

Litijum jonske baterije proizvode se od 1912, a eto, Samsung 2016.godine trpi gubitke zbog takve sitnice.

Ljudi iz Samsunga su, izgleda, potcenili stvarčicu od koje zavisi funkcionisanje svakog prenosivog uređaja. U prvoj seriji su ostavili toliko skučen prostor za bateriju, da je to dovelo do deformacije i pucanja, a u drugoj je novi proizvođač dostavio baterije koje su imale pukotine na foliji koja razdvaja pozitivnu i negativnu elektrodu.

Posledice su ne samo eksplozija baterije nego i najavljeni gubitak koji se meri milijardama.
Ozbiljan gubitak za ozbiljnog proizvođača.

I sve to zbog litijum jonskih baterija.

Kada je 1991. Sony preuzeo razvoj ovih baterija, započeo je njihov put do vrha na spisku proizvođača mobilnih telefona. One su lagane, ne zahtevaju održavanje, izbegnuti su štetni efekti, a njihov napon je tri puta veći nego napon baterija na bazi nikla (3,6 prema 1,2V). Nema potrebe za periodičnim pražnjenjem i možete ih puniti u svakom trenutku. Da i ne pominjemo dug životni vek od 500 pa do 1000 ciklusa.

Istina, ne trpe velike struje pražnjenja, ali proizvođače baterija za mobilne telefone preterano i zanima, jer mobilni telefoni sami po sebi nisu veliki potrošači.

Pored toga, mana im je i što stare brže nego niklove baterije, čak i kada se ne koriste, a zbog hemijske konstrukcije proizvođačima je ograničen oblik u kojem će bateriju isporučiti krajnjem korisniku.

No, bez obzira na njihove prednosti i mane, Samsungovo iskustvo bi trebalo da bude nauk svim proizvođačima. Baterija ne samo da pokreće uređaj i garantuje rad, nego ima i svoje prohteve. Obezbedite joj dovoljno prostora i vodite računa o kvalitetu materijala od kojeg je izgrađena i sve će biti ok.

Ali ako je doživljavate zdravo za gotovo – sasvim je moguće da Vam, zajedno sa telefonom, eksplodira i budžet.

Kratka istorija tableta

09/03/2017
od strane Dragan Zrnic

Put kojim je prošla prva generacija tableta nije bio popločan sjajem i uspehom.

Početkom 21.veka, prapredak ove popularne igračke bio je nespretni tablet iz kuhinje Microsofta kojim se upravljalo olovkom. Iako šarmantan i zanimljiv, ovaj

uređaj nije privukao korisnike i nikada nije doživeo svoju masovnu proizvodnju.

No, 10ak godina kasnije, njegov daleki potomak započeo je razvoj tableta kakvog danas znamo.

Microsoftovo čedo su verovatno zaboravili već bezmalo svi, osim najpredanijih poznavaoca razvoja tech uređaja. Samsung je zato ponudio korisnicima nešto daleko privlačnije. Galaxy Tab 7.0, predstavljen 2010. će, i pored svojih skromnih mogćnosti u odnosu na današnje tablete, ipak ostati zapamćen kao prvi tablet koji pokreće adroid OS.

TFT LCD ekran od 7 inča i procesor sa jednim jezgrom sa 1GHz bio je slavni početak uređaja koji danas po prodaji stoji rame uz rame sa drugim mobilnim spravicama.


Ubrzo nakon njega, pojavili su se tableti sa ekranom od 8 ili 10 inča, funkcije i mogućnosti tableta bivale su sve veće i sada se veliki svetski proizvođači utrkuju u tome ko će ponuditi noviji i funkcionalniji tablet.

Iako je na početku doživljavan kao nešto veći mobilni telefon, tablet danas kombinuje funkcije i laptopa, i telefona i desktop računara. Zato imamo tablete sa tastaturom, stalkom, možete ga povezati sa mišem, memorija i jačina procesora su unapređeni i sada već nema sumnje da, kad govorimo o tabletu, pričamo o malim, prenosivim računarima.


Android 2.0 koji je pokretao Galaxy 7 odavno je zaboravljen i povukao se pred novijim generacijama Android OS, a korisnički interfejs počinje da kombinuje korišćenje mobilnih telefona, tableta i laptopa. Tableti danas nude i mogućnost da odaberete rad u Windows 10 operativnom sistemu.

Možete odabrati neki koji kombinuje touch-screen tastaturu i olovku sa dvostrukom funkcijom (Yoga Book by Lenovo), ili tablet sa ugrađenim naprednim čipsetom koji reguliše potrošnju baterije, pa ga možete koristiti i po 10 sati bez prekida (iPad Pro 9.7 by Apple).

Tableti sa dve radne brzine omogućavaju bolji multitasking, nude minimalne dimenzije kućišta, a sve veću površinu ekrana. Jačina procesora od jednog jezgra davno je prevaziđena (Galaxy Tab S2 by Samsung ima jačinu procesora od osam jezgra i ubraja se u jedan od najboljih tableta u 2016.godini).


Tablet može ponuditi i potpunu zamenu za desktop računar uz Windows 10 OS, veliku memoriju, trajnu bateriju i displej koji pokriva veličinu od 12,3 inča. Ako nabavite dodatni stalak i tastaturu, teško da ćete doživeti ovaj tablet drugačije od laptopa i računara (Microsoft Surface Pro 4).

O popularnosti tableta govori i nastojanje Googla da zauzme visoko mesto na tržištu ponudom izuzetno laganog tableta od 32 i 64 GB memorije, sa Android OS 6.0 i brojnim opcijama i aplikacijama u ponudi (Google Pixel C). Displej od 10,2 inča sa odličnom rezolucijom i procesor od osam jezgra garantuje pouzdan i ugodan rad svojim korisnicima.

Značajan razvoj tableta i utrkivanje svetskih tehnoloških divova da ponude što bolji i kvalitetniji tablet pokazuje da ova igračka postaje sve ozbiljnija.

Tablet je za manje od sedam godina zauzeo mesto u samom vrhu traženih mobilnih uređaja i, kako stvari stoje, tu je da u tom vrhu ostane još dugo.

Jeste li Vi odabrali tablet za sebe?

Ako niste, krajnje je vreme da se raspitate šta nude proizvođački giganti, jer je, od 2010. do danas, tablet postao mnogo više od svoje prvobitne verzije.

Maske za mobilne telefone

22/02/2017
od strane aca aca

Maske za mobilne telefone

Popularnost mobilnih telefona doprinosi i razvoju dodataka za ove uređaje. Oni mogu upotpunjavati njihove funkcije, ubrzavati njihov rad, ili ih jednostavno štititi. Maske za mobilne telefone

Maske za mobilne telefone su među najtraženijim artiklima u našoj ponudi.


Zašto su maske za mobilne telefone toliko tražene

Ako volite svoj telefon, želećete da Vam uvek bude pri ruci i da bude očuvan i neoštećen što duže. Da bi zadovoljili ovu potrebu, proizvođači su najpre izašli na tržište sa klasičnim maskama koje prate veličinu telefona. Maske štite Vaš telefon i sprečavaju ogrebotine i oštećenja.

Vremenom, maske su prestale da budu samo sigurna zaštita. One su postale i deo stila, a proizvođači se stalno trude da ponude još novih, što originalnijih maski. Zato danas možete naći nepregledan izbor ovih dodataka – od onih klasičnih, preko onih veselih boja, pa do maski koje su zabavne i duhovite i govore nešto o onome ko ih nosi. Možete naći i maske od kože, čvrstog ili prilagodljivog materijala.

Zbog toga su maske koje u sebi spajaju lepo i korisno postale neizbežan dodatak za svaki mobilni telefon.


Pronađite masku za sebe

Na našem sajtu možete naći veliki izbor ovog dodatka. Obezbedili smo širok asortiman zaštitnih maski koje odgovaraju različitim tipovima mobilnog telefona.

Preporučujemo Teracell maske koje dolaze u različitim varijantama i bojama. Za one ozbiljne pripremili smo klasične Slide+, bočne i Back Cover maske. Proizvođači nude i elegantne Lady maske u različitim bojama, koje će se uklopiti u stil svake pripadnice lepšeg pola. Za one koji preferiraju sportski izgled, predlažemo masku za pojas , ili Capdase masku. Tu su i Thank4U i Armet maske koje imaju dodatno kopčanje.

A ako volite da budete drugačiji i želite da skrenete pažnju na sebe, savetujemo da potražite Jacket masku – jaknicu po meri Vašeg telefona.

Za koju god masku da se odlučite, jedno je sigurno – dobićete kvalitetnu zaštitu po najpovoljnijim cenama.


Maske za mobilne

Zaštitno staklo za ekran (Tempered glass)

15/02/2017
od strane aca aca

Zaštitno staklo za ekran

Tempered glass zastitno staklo

Ekran osetljiv na dodir je zavladao tržištem mobilnih telefona zbog brojnih prednosti koje ima. Ipak,bez obzira na atraktivnost i lakoću korišćenja, njegova mana je i njegova osetljivost na ogrebotine i udarce.

Mehanička oštećenja ekrana ne samo da kvare izgled telefona, nego utiču i na njegov rad.

Da bi se izborili sa ovim problemom, proizvođači su najpre kupcima ponudili zaštitne folije za mobilne telefone, a onda su otišli i korak dalje, pa korisnici mobilnih telefona sada mogu da računaju na još veću sigurnost. Danas je svim kupcima koji brinu o svom touch screen-u dostupno zaštitno staklo za mobilni telefon.

Šta je zaštitno staklo za mobilni telefon?

Zaštitno staklo (Tempered glass) je izuzetno tanko staklo (debljine do 0,4mm) koje je otporno na ogrebotine i udarce. Montira se preko Vašeg touch screena, a ipak ne remeti korišćenje telefona – Vaš ekran reaguje na dodir kao i inače.

Proizvodi se za različite marke mobilnih telefona i zato ćete kod nas naći veliki izbor ovog dodatka za brendove kao što su iPhone, Samsung, Sony, HTC i mnogi drugi.

Izrađeno je po dimenzijama Vašeg telefona, potpuno prekriva ekran, a tanko je toliko da ćete zaboraviti i da ga imate.

Zastitna staklena folija


Koje su prednosti zaštitnog stakla?

Zaštitno staklo čuva ekran od ogrebotina, jer je i samo otporno na njih, pa će Vaš telefon uvek izgledati kao nov. Ne utiče na osetljivost telefona, pa dobijate na zaštiti, a ne gubite na funkcionalnosti. A ako Vam se ipak dogodi da telefon ispadne, može se polomiti samo staklena folija, dok će ekran ostati neoštećen.

Zbog svega ovoga pogledajte našu ponudu i odaberite najbolji način da sačuvate ekran svog telefona.Futrole za mobilne telefone

13/02/2017
od strane aca aca

Futrole za mobilne telefone

Futrole za mobilne telefone pojavljuju se na tržištu ubrzo nakon pojave samih telefona. Proizvođači dodatne opreme lako su prepoznali potrebu kupca da njegov telefon bude bezbedan i traje što duže. Kako je broj korisnika telefona rastao, izbor futrola bivao je sve veći. Danas na tržištu imamo futrole različitih boja i veličina i svaki vlasnik telefona će moći da pronađe jednu za sebe.

Kako odabrati futrolu za svoj telefon?

Tako što ćete znati da je kvalitet naša briga, a da je Vaše samo da pregledate ponudu.

Na stranicama našeg sajta pronaći ćete širok asortiman najrazličitijih futrola za mobilni telefon. Proizvođači nisu posvetili pažnju samo kvalitetu, već su se trudili da izađu u susret ukusima i potrebama svakog kupca.

Nudimo Vam Silikonske futrole različitih boja za iPhone, Nokiu, HTC ili Samsung, kao i kožne i preklopne Mercury futrole od istog proizvođača. Ako volite ozbiljnost i potpunu sigurnost, tu su Mercury futrole sa

Futrole za mobilne

kopčanjem, a ako, pak, volite jednostavnost, onda će ultra tanke skin futrole biti baš za Vas.

Oni koji stvarno ne vole da se odvajaju od svog telefona kod nas mogu pronaći futrole za pojas, a za lepši pol

smo obezbedili i elegantne Pierre Cardin futrole.

A ako želite da pokažete da ste zabavni i drugačiji, moći ćete da odaberete nešto sasvim drugačije – pravu jaknicu za mobilni telefon .

I tu se naša ponuda ne završava. Beomob nudi i Black cover, Roco, Armet i bočne futrole i to sve u različitim bojama i po najpovoljnijim cenama.

Pozivamo Vas da pregledate sajt i uverite se da će kvalitetni materijali, različiti modeli i veličine zadovoljiti potrebe najzahtevnijih kupaca.

Silikonske futrole za mobilni telefon

10/02/2017
od strane aca aca

Silikonske futrole za mobilni telefon

Korisnici mobilnih telefona znaju koliko je aštita njihovih uređaja bitna. Zbog toga su se futrole za mobilni telefon Silikonska futrola

pojavile na tržištu ubrzo nakon pojave prvih telefona. Korak dalje u razvoju

zaštite bile su silikonske futrole za mobilni telefon.


Prednosti silikonskih futrola

Silikonske futrole za mobilne telefone u poslednjih nekoliko godina ozbiljno su ugrozile popularnost klasičnih futrola. Razlog tome je njihova praktičnost i funkcionalnost.

Silikonske futrole za mobilne telefone

One se proizvode namenski, za svaki tip telefona. Potpuno prianjaju uz telefon i štite ga sa svih strana, pa ih zbog toga mnogi korisnici zovu maskama.

Proizvođači odlično razumeju potrebe vlasnika, pa telefon možete nesmetano koristiti i dok je u futroli. Možete da razgovarate, surfujete, razmenjujete poruke ili fotografišete, a da za sve to vreme Vaš telefon bude zaštićen.

Trajne su, pouzdane i vrlo retko se dešava da se oštete i iznevere, tako da će Vas osećaj sigurnosti pratiti dok god je budete koristili.


Izbor silikonskih futrola

Gumene futrole za mobilne

Materijal od kojeg su izrađene silikonske futrole omogućava proizvođačima da ponude veliki izbor, jer im silikon omogućava precizno oblikovanje i poigravanje bojama.

Zato u ponudi imamo silikonske futrole za sve marke i modele mobilnih telefona. Kod nas ćete naći futrole za iPhone, Samsung, Sony, iPhone, HTC, Lenovo, Huawei, LG, ili blo koji drugi brend, a moći ćete i da odaberete dizajn koji Vam najviše odgovara.

Ako Vašem ukusu najviše odgovara klasična ili providna futrola, naći ćete je kod nas. Ako volite jarke boje, pogledajte Kolor, Gumene, Candy, Glossy ili Double Color futrole. A ako volite da istaknete svoju vedru i šaljivu stranu, nudimo Vam silikonske futrole u obliku zeke i futrole sa Despicable me motivima.

Pregledajte naš sajt i zaštite i ulepšajte svoj telefon.

Zaštitne folije za mobilne telefone

05/02/2017
od strane aca aca

Zaštitne folije za mobilne telefone


U eri touch-screen mobilnih telefona, zaštitne folije postale su neophodnost.

Ekran osetljiv na dodir se lako ošteti ili izgrebe. To ne samo da kvari izgled telefona, nego utiče i na njegovu funkcionalnost. Zbog toga je proizvodnja zaštitnih folija započela svoj nezadrživi razvoj.

Proizvođači se nisu zaustavili samo na klasičnim providnim folijama, već su danas kupcima dostupne folije koje pored zaštite, pružaju kupcima i druge povoljnosti.

Zaštitne folije za mobilne telefone

Koje vrste zaštitnih folija postoje?
Na stranicama našeg sajta pronaći ćete ne samo uobičajene,
providne i univerzalne folije , nego i Anti Glare folije – folije sa mat efektom, koje ne dozvoljavaju da Vam odsjaj remeti korišćenje uređaja. Zahvaljujući njima, sunčeva ili ma koja druga svetlost neće uticati na vidljivost ekrana.

U ponudi imamo i Diamond zaštitne folije koje neće samo štititi Vaš ekran, već će mu dati i dijamantski, svetlucavi odsjaj, a nudimo i Shock absorption foliju. Shock absorption folija izrađena je od materijala koji imaju mogućnost smanjenja, ili potpune eliminacije energije koja je izazvana delovanjem nekog drugog tela. Zbog toga ova folija dodatno štiti telefon od iznendanih udaraca u ekran.


Zašto nabaviti zaštitnu foliju?

Zašto nabaviti zaštitnu foliju?

Možda je pravo pitanje postoji li makar jedan razlog da se ona ne nabavi. Sigurni smo da ne postoji.

Zaštitne folije koje nudimo su samolepljive, lako se postavljaju i skidaju i ne ostavljaju nikakve tragove na ekranu. Oblikovane su namenski, za svaki model telefona, neprimetne su i ne smanjuju osetljivost ekrana. Višeslojne su, pouzdane i garantuju duži životni vek Vašeg touc screen-a.

Nabavkom zaštitne folije zaštitićete svoj ekran, a zadržati njegovu funkcionalnost. Verujemo da je to više nego dovoljan razlog da pogledate našu ponudu.


Baterije za mobilni telefon

01/02/2017
od strane Dragan Zrnic

Odaberite pravu bateriju za mobilni telefon

Kada je 1912.godine započela proizvodnja litijum jonskih baterija, niko nije mogao ni da pretpostavi da će taj proizvod biti ključni za razvoj mobilne telefonije.

Danas se one nalaze u gotovo svakom mobilnom uređaju i zaslužne su za funkcionisanje naših telefona.


Kako funkcionišu litijum baterije?

Litijum jonske baterije funkcionišu pomoću elektrolita u tečnom obliku. Imaju veliku gustinu energije, a jačina im je tri puta veća od onih na bazi nikla. Iako njihov hemijski sastav ograničava oblik u kojem dolaze do krajnjih korisnika, u industriji mobilnih telefona ove baterije imaju apsolutni primat.

Za razliku od njih, polimer baterije funkcionišu pomoću elektrolita u čvršćem obliku, što je proizvođačima omogućilo da menjaju oblik i pakovanje baterije. Zato one mogu biti vrlo malih dimenzija i njihova celokupna težina je manja.

Ipak, kapacitet im je slabiji i njihova primena kod mobilnih uređaja još nije zaživela.


Koje su prednosti litijum jonskih baterija?

Kapacitet baterija koje Vam nudimo omogućava celodnevnu nesmetanu upotrebu telefona. Koristite omiljene aplikacije, gledajte snimke on-line ili sa memorije telefona, budite u kontaktu sa ljudima i sve to uz pouzdane baterije koje ćemo Vam mi obezbediti.

One ne zahtevaju komplikovano formiranje – dovoljno je jedno punjenje i Vaš telefon je spreman za uobičajenu upotrebu. Možete ih puniti kad god želite, bez opasnosti da će to oštetiti bateriju.

Zato ćete kod nas naći standardne baterije, pojačane, nSonic Ultra Power, HINORX, Terracel, backup, kao i OEM baterije.

Bilo da koristite Nokiu, Samsung, HTC, LG, ili ma koji drugi model , moći ćete da osvežite svoj telefon i produžite mu vek trajanja.

Pregledajte našu ponudu baterija za mobilne telefone i uzmite najbolje od onoga što renomirani proizvođači nude.

Ukažite nam svoje poverenje i nabavite najpouzdanije baterije za svoj telefon.

LCD displej za mobilne telefone

30/01/2017
od strane aca aca

LCD displej za mobilne telefone

LCD Displej za mobilne telefone


Za sve ono što se odvija pred Vašim očima na ekranu mobilnog telefona zadužen je LCD Displej. Ukoliko je Vaš telefon ostao bez slike, obavezno proverite da li Vam je LCD displej ispravan.Kako funkcioniše LCD displej

LCD (liquid crystal display) ne bi bio moguć bez tečnih kristala. Tečni kristali se nalaze unutar svakog piksela i sprečavaju da svetlost koja prolazi kroz filter-polarizator bude apsorobovana. Svaki piksel sastoji se od tri manja podpiksela koji su obojeni u crveno, zeleno i plavo. U zavisnosti od toga kako su kombinovani podpikseli, dobijaju se različiti tonovi jedne boje.

Tako nam je zahvaljujući tehnologiji tečnih kristala omogućeno korišćenje LCD displeja. Njih ćete naći i na novijim telefonima sa ekranima osetljivim na dodir, ali i kod starijih tipova mobilnih telefona.


Kada treba menjati LCD displej

Ako je Vaš telefon otrpeo fizičko oštećenje koje je polomilo Vaš ekran, a pritom ste ostali i bez slike, velika je

Polomljen lcd displej mobilnog telefona

verovatnoća da će Vam biti potrebna zamena LCD displeja. Pored toga što ćete nabaviti novi touch screeen moraćete da kupite i novi displej, u zavisnosti od mark telefona koji koristite.

U ponudi na našem sajtu naći ćete LCD ekrane koji zadovoljavaju sve bitne tehničke karakteristike: način i kvalitet izrade, ugao gledanja, vreme odziva, potrošnju energije, zasićenost i dubinu boja, osetljivost na dodir i direktan udar svetlosti.

LCD ekrani koje nudimo su testirani, prošli su kontorlu kvaliteta i imaju garanciju, a modeli koje nudimo pokrivaju sve marke telefona, uključujući i najstarije modele.

Ako već morate da menjate svoj displej, zamenite ga ekranom koji je najbliži originalu.

Pregledajte sajt i neka Vaš telefon ponovo bude kao nov.

Komentari

Da li imate maske za nokia n95?
Odlican blog
Nova objava